Najnovije vesti
Vesti Društvo
Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde će na poligonu Alabino učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama 2019.

tenkisti vojska Foto: Ministarstvo odbrane / Promo
tenkisti vojska

Našše tenkiste na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji im je požželeo u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalšštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i u svoje ime srećan put istakavšši da je pred njima važžan zadatak.

- Pre polaska na ovaj izuzetno složžen zadatak, kada znate da ćete odmeravati snage sa velikim svetskim silama u znanju, tehnici, spretnosti, brzini, snalažžljivosti i dovitljivosti, morate biti ponosni ššto imate priliku da predstavljate svoju zemlju. Uradite to kao i do sada, časno, dostojanstveno i poššteno. Uveren sam da ćete na takmičenju dati sve od sebe i pokazati ono što ste uvežžbavali. U svakom trenutku pronosite duh svojih predaka. Uzdignute glave koračajte napred u pobedu - poručio je komandant Kopnene vojske.

Pročitajte još

Našše tenkiste na jednom od najvećih vojnih sportskih takmičenja, predvodiće komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general ŽŽeljko Kuzmanović i potpukovnik Rade Adamović, koji je rukovodilac ekipe za Tenkovski biatlon.

Pripreme tenkovskih posada počele su 21. maja i realizovane su na tenku T-72 na poligonima Vojske Srbije. Nakon velikog truda i uvežžbavanja svih pojedinaca i selekcije, izabrane su posade koje će predstavljati naššu vojsku. Nadmetanje u najatraktivnijoj disciplini trajaće do 17. avgusta.

Pripadnici VS ove godine na Međunarodnim vojnim igrama učestvuju u disciplinama Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica. Prve dve discipline realizuju se u Rusiji, a treća u Belorusiji, navedeno je u saopšštenju Ministarstva odbrane.