TEMA KAŠOGI!? Makron se sastaje sa saudijskim princem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEMA KAŠOGI!? Makron se sastaje sa saudijskim princem!

Francuski predsednik Emanuel Makron sastaće se sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom na marginama samita G20 u Argentini i time biti prvi zvaničnik Zapada koji se sastao sa njim otkako je ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi

- Oduvek sam bio vrlo jasan po pitanju Saudijske Arabije i neizbežna će biti prilika da o tome razgovaram sa saudijskim princom na marginama G20 - rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa argentinskim kolegom Maurisijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Makrijem, prenosi Rojters.

Prošle nedelje je Francuska saopštila da je uvela sankcije i zabrane kretanja za 18 državljana Saudijske Arabije zbog slučaja ubistva Kašogija i dodala da bi broj sankcija mogao da se poveća sa produbljivanjem istrage.

Makron je kazao da će evropski učesnici samita u Argentini u ponedeljak uskladiti po tom pitanju.

- Lično zagovaram transparentnost i povezivanje međunarodne zajednice u ovom slučaju, zato što je zabrinut ceo svet - rekao je on.

Agencija navodi da nije bilo jasno da li Makron poziva na međunarodnu istragu odvojenu od postojećih istraga koje sprovode Turska i Saudijska Arabija.

Samit lidera G20 održaće se u Buenos Ajresu od 30. novembra do 1. decembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron rekao da će se na marginama samita G 20 sastati sa saudijskim princom

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018

Predsednik Francuske Emanuel Makron je danas najavio da će o ubistvu novinara Džamala Kašogija razgovarati sa saudijskim princom prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom tokom samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja (G20) koji počinje sutra u Buenos Ajresu...Makron koji je stigao u Argentinu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.