TALIBANI OBORILI VOJNI HELIKOPTER?! U toku su krvave borbe za Helmand, mnogi su zarobljeni i pobijeni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 17:13

TALIBANI OBORILI VOJNI HELIKOPTER?! U toku su krvave borbe za Helmand, mnogi su zarobljeni i pobijeni (VIDEO)

Letelica je uništena

Pokret "Taliban" tvrdi da su članovi pokreta oborili helikopter avganistanskih Oružanih snaga u provinciji Helmand.

- Članovi pokreta oborili su vojni helikopter neprijatelja u blizini centra rejona Nad-e Ali u provinciji Helmand. Takođe je zauzet centar Nad-e Ali i zarobljen načelnik policije - napisao je predstavnik pokreta Zabihulah Mudžahid na svom Tviter nalogu.

Talibani takođe tvrde da su tokom napada ubijeni i ranjeni mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Avganistanci, kao i da je zaplenjeno oružje i municija.

Međutim, prema medijskim izveštajima, helikopter Oružanih snaga Avganistana hitno je sleteo u Helmand. Kako prenosi lokalna agencija "Pažvak", pozivajući se na avganistansku vojsku, helikopter je tokom operacije protiv militanata Talibana verovatno prinudno sleteo iz tehničkih razloga.

Prema rečima vojske, niko nije povređen tokom incidenta, evakuisani su oni koji su se nalazili u helikopteru, a letelica je uništena.

U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i pripadnika pokreta Taliban, koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Nestabilnost u Avganistanu raste usred obećanja američke administracije da će do 11. septembra završiti sa povlačenjem trupa iz zemlje.

Vašington i predstavnici Talibana potpisali su 2020. godine u Dohi prvi mirovni sporazum za više od 18 godina rata. Sporazumom se predviđa povlačenje stranih trupa iz Avganistana za 14 meseci i početak međuavganistanskog dijaloga posle razmene zarobljenika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.