TALAS NASILJA NE PRESTAJE! Napadači upali u sela i ubili više od 40 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 07:26

TALAS NASILJA NE PRESTAJE! Napadači upali u sela i ubili više od 40 ljudi

Više od dva miliona ljudi je raseljeno, a nekoliko hiljada ubijeno u talasu nasilja u Burkini Faso

Nepoznati napadači ubili su 44 osobe u dva napada na severu Burkine Faso, saopštile su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u noći između čevrtka i petka. Napadi su se dogodili u selima Kuraku i Tonobi u regionu Sahel u ovoj zapadnoafričkoj zemlji, u oblasti kojoj su aktivne islamističke grupe povezane sa Al Kaidom i Islamskom državom, i sprovode napade godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unazad, preneo je Rojters.

Još se ne zna koja je grupa napravila masakr u četvrtak. Vlasti su za današnji napad okrivile "naoružane terorističke grupe".

.

Zbog nasilja došlo je do dva dva državna udara prošle godine od vojske, koja je obećala da će ponovo preuzeti kontrolu nad zemljom, ali nije uspela da zaustavi krvoproliće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.