TAJVAN SE SPREMA ZA NAJGORE! Dignuta uzbuna, proglašen treći najviši nivo upozorenja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023, 09:59

TAJVAN SE SPREMA ZA NAJGORE! Dignuta uzbuna, proglašen treći najviši nivo upozorenja! (VIDEO)

Situacija je alarmantna

U okviru priprema za dolazak tajfuna Koinu koji prate olujni vetrovi i pljuskovi, u nekim delovima Tajvana danas su otkazani avionski letovi i zatvorene škole.

U saopštenju Uprave za civilno vazduhoplovstvo navodi se da su danas otkazana najmanje 93 leta na aerodromima širom ostrva, a pomorski i lučki biro saopštio je da je otkazano 96 pomorskih linija trajekta, prenosi AP.

Tajfun bi mogao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sruči na jugoistočni deo Tajvana tokom naredne noći, obodi tajfuna već su doneli kišu severnim i istočnim delovima Tajvana, ali jače oluje se očekuju kasnije danas na istočnoj i južnoj obali, navode meteorolozi.

Tajfun se u sredu ujutru kretao na zapad prema Tajvanu sa maksimalnim stalnim vetrom od 155 kilometara na čas i povremenim udarima od 191 kilometar na čas, navodi se u saopštenju Meteorološke službe Tajvana.

Zbog tajfuna Koinu kineski Nacionalni meteorološki centar danas je proglasio žuti meteo alarm - treći najveći nivo upozorenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.