TAJLANDSKA VOJSKA PUCALA NA DEMONSTRANTE

Izvor: Kurir, 14.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJLANDSKA VOJSKA PUCALA NA DEMONSTRANTE

BANGKOK - Tajlandska vojska je pucala i ranila nekoliko ljudi tokom sukoba sa antivladinim demonstrantima u centru Bangkoka, pokušavajući da rasturi tabor u kome već pet sedmica borave pristalice zbačenog premijera zvane "crvene košulje".

Prema izjavama svedoka, nekoliko osoba je ranjeno, među kojima i dva novinara, ali se ne zna da li je vojska koristila bojevu municiju ili gumene metke, ili oba, javljaju agencije. Novinar francuske TV stanice Frans 24 koji je pratio sukobe između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << antivladinih demonstranata i snaga bezbednosti u Bangkoku pogođen je metkom u nogu i evakuisan je u obližnju bolnicu. On je pogođen dok je izveštavao o sukobima ispred noćnog bazara Suam Lum u centru Bangkoka. Povređeni novinar je kanadski državljanin.

U Bangkoku je ubijena najmanje jedna osoba, a 11 ih je ranjeno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.