TAJ SUSRET ĆE IZAZVATI BURNE DISKUSIJE: Zapad drhti zbog Karlsonovog intervjua sa Putinom, oglasio se zvanični Kremlj

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 13:14

"TAJ SUSRET ĆE IZAZVATI BURNE DISKUSIJE": Zapad drhti zbog Karlsonovog intervjua sa Putinom, oglasio se zvanični Kremlj

Video obraćanje američkog novinara na X pogledalo je više od 50 miliona ljudi.

Pres sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov potvrdio je da je američki novinar Taker Karlson intervjuisao Vladimira Putina i da je razgovor vođen u utorak.

- Da, mogu to da potvrdim - rekao je Peskov u sredu, odgovarajući na pitanje novinara da li je Karlsonov intervju sa Putinom zaista održan dan ranije.

Upitan da govori o utiscima predsednika o razgovoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Peskov je rekao da će i sami novinari imati priliku da to ocene kada intervju izađe.

- Kako bude pripremljeno, biće objavljeno, a onda ćete imati priliku da formirate sopstvene utiske - rekao je Peskov.

Dok ceo svet bruji o ovom intervjuu, Karlson tvrdi da će ga uskoro i objaviti, što je izazlavo dodatnu buru u zapadnim medijima. Evo šta o Takerovim planovima pišu svetski mediji.

▪ Njujork tajms: Ovo bi moglo da podstakne političke nesuglasice oko Ukrajine unutar Sjedinjenih Država, posebno ako ruski predsednik jasno stavi do znanja da je spreman da prekine sukob pregovorima.

Dejli telegraf: Intervju sa Putinom bi mogao da utiče na Takerovu reputaciju kao reportera više nego što on misli.

Tucker Carlson Sends Alex Jones Message From Russia pic.twitter.com/7mjTFuGCCi

— Alex Jones (@RealAlexJones) February 6, 2024

▪ Volstrit džurnal: Taker je bio jedan od prvih i najistaknutijih desničara koji je doveo u pitanje podršku SAD Ukrajini nakon ruske invazije, i pomogao je u oblikovanju stavova demonstranata na Kapitol Hilu.

▪ Bi-Bi-Si: Karlson je više puta sa simpatijom govorio o Vladimiru Putinu. Njegove političke stavove dele mnogi konzervativni Amerikanci koji su nezadovoljni američkom podrškom Ukrajini od više milijardi dolara.

Handelsblat: Intervju „podvlači činjenicu da spoljna politika, posebno Ukrajina i rat u Gazi, igraju ključnu ulogu u aktuelnoj kampanji za predsedničke izbore u SAD. Karlsonov intervju će omogućiti Putinu da se direktno obrati Trampovim američkim pristalicama i nagovesti da je zainteresovan za Trampov reizbor“.

▪ Berliner cajtung: „Ovaj susret će verovatno izazvati burne diskusije...”

AFP: Karlson sve više postaje jedan od najuticajnijih ljudi u konzervativnoj Americi.

Trenutno video obraćanje Takera Karsona na Iksu povodom intervjua koji novinar namerava da uzme od Vladimira Putina pogledalo je više od 50 miliona ljudi. Ilon Mask smatra da bi ovaj razgovor mogao da postane najpopularniji intervju svih vremena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kremlj potvrdio da je Karlson intervjuisao Putina

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u utorak sa američkim novinarom Takerom Karlsonom radi intervjua, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na dnevnom brifingu za medije u sredu. Amerikanac je najavio skoro objavljivanje snimka nekoliko sati ranije.. Ruski zvaničnik je odbio da kaže...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.