Svi su u panici: Granatirana neposredna blizina bolnice u Gazi

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 00:16

Svi su u panici: Granatirana neposredna blizina bolnice u Gazi

Izraelska vojska granatirala je neposrednu blizinu bolnice Al Kuds u Gazi.

Što je izazvalo haos i paniku među medicinskim radnicima i hiljadama raseljenih Palestinaca koji su se tamo sklonili, saopšteno je danas iz Palestinskog Crvenog polumeseca.

''Bolnica Al Kuds je dobila pretnje od izraelskih snaga da mora odmah da se evakuiše jer će biti bombardovana'', upozorio je ranije Palestinski Crveni polumesec.

Humanitarna organizacija ''ActionAid'' je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije prenela da postoji ''velika zabrinutost'' zbog nedostatka čiste vode, što doprinosi porastu bolesti i nedostatku uslova za osnovnu higijenu, uz ''ozbiljno pogoršanje svih životnih uslova'' širom palestinske terirotije.

''Ono malo pomoći koja procuri u Gazu jedva da će stići do onih kojima je potrebna usled humanitarne krize koja se odvija u Gazi'', navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ''posebno nesigurna'' situacija u kojoj se nalaze bolnice u severnoj Gazi, pošto bolnice Al-Kuds i Al-Šifa uopšte ne dobijaju nikakvu pomoć.

''Haos i užas koji su nastali u Gazi pogađaju žene. Svakog dana čujemo za lekare koji porađaju bebe žena koje uimiru na porođaju'', rekla je predstavnica ''ActionAid-a'' Soraida Husein-Sabah.

Više o sukobu Izraela i Hamasa pročitajte na našem LIVE blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.