Svi sa Martijevog spiska mogu na sud, i Tači i Haradinaj

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi sa Martijevog spiska mogu na sud, i Tači i Haradinaj

Priština -- Potpredsednik Skupštine Kosova izjavio da će svi oni čija se imena spominju u izveštaju Dika Martija biti pozvani pred Specijalni sud, ako bude dokaza.

Džavit Haljiti je za TV KTV rekao da očekuje da će Specijalni sud pozvati sve osobe koji se pominju u izveštaju švajcarskog senatora Dika Martija a koji je postao i zvanični dokument Saveta Evrope, ako budu pronađeni dokazi.

U centru izveštaja i optužbi za ratne zločine pominju se predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova Hašim Tači, predsednik Skupštine Kadri Veselji, bivši komandanti OVK, Azem Sulja, Fatmir Ljimaj, Džavit Haljiti, Ramuš Haradinaj i drugi.

Pred Specijalnim sudom će se od naredne nedelje pojaviti bivši komandanti Operativne zone Drenica i Lap, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa-Remi, bivši komandant Glavnog štaba OVK, Sulejman Seljimi, predsednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna i još četiri bivših pripadnika OVK nižeg ranga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači, Haradinaj i Veselji uskoro pred Specijalnim sudom! U Prištini panika, neko će morati da odgovara za TRGOVINU ORGANIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019

Tzv. potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti je večeras izjavio da će svi oni čija se imena spominju u izveštaju Dika Martija biti pozvani pred Specijalni sud, ako za to budu obezbeđeni dokazi...On je za TV KTV rekao da očekuje da će Specijalni sud pozvati sve osobe koji se pominju u izveštaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.