Izvor: Blic, 08.Nov.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi moji koncerti imaju dušu

Sarajevska grupa Hari Mata Hari večeras će održati prvi od četiri zakazana koncerta u beogradskom Sava centru. Hari Varešanović u razgovoru za „Blic nedelje" kaže da će svaki koncert biti drugačiji i sa drugim gostima, te objašnjava zašto najviše voli ovaj koncertni prostor. Ističe da mu je najdraži duet u karijeri onaj sa Tajči, a pošto već godinama živi na relaciji Sarajevo–Minhen, kaže da ga ponekad najviše opusti vožnja tramvajem u Nemačkoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
– Pre svega to će biti promocija pesama sa poslednjeg albuma „Sreća", ali izvešćemo i sve najveće hitove ovog vremena, koje svi znaju. Imali smo prethodnih dana specijalne pripreme u Sarajevu sa dvadeset muzičara i napravili smo specijalan program za koncerte u Sava centru, jer iako smo imali desetak koncerata pre Beograda i sve je uštimano, ipak smo odlučili da napravimo poseban program. Svaki naš koncert je inače drugačije koncipiran, pa tako nijedan od ovih u Sava centru neće biti isti. Svaki će imati svoju dušu – kaže Hari Varešanović, koji će svako veče imati druge goste na pozornici.

– Imamo otprilike neku sliku toga da će sa nama nastupiti i nekoliko naših najdražih likova. Biće to uglavnom moje kolege s kojima sam snimio duete: Nina Badrić, Željko Joksimović, Eldin Huseinbegović, a pošto već deset godina imam produkcijsku kuću, četvrtu noć će se predstaviti i nekoliko mojih mladih pulena – priča popularni pevač, i dodaje da će na jednom nastupu biti i zvezda folk muzike.

– Lepa Brena je moja stara prijateljica. Godinama se „izbegavamo" zbog njenih kao i mojih obaveza i stilskih opredeljenja, tako da se radujem što ćemo se nakon toliko godina sresti na koncertu u Beogradu – ističe Hari.

On je tokom karijere snimio mnogo dueta, ali priznaje koji je njemu najdraži.

– Pa duet sa Tajči, „17 ti je godina" to mi je, pored možda ovog sa Ninom Badrić, najdraži duet. Emotivno sam vezan za taj stari duet jer smo bili mladi i s tom pesmom sam negde otkrio Tajči – kaže on.

Iako su za sada zakazana četiri uzastopna koncerta, popularni pevač kaže da mu to predstavlja zadovoljstvo, a ne napor.

– Od organizatora zavisi da li će biti još koncerata u nizu. Radujem se jer volim da pevam i nije mi problem kada imam toliko koncerata zaredom. Imao sam 1999. i 2001. godine po osam koncerata u Sava centru, tako da sam privržen tom prostoru i nisam hteo ništa da menjam jer sam vezan i za publiku koja voli da nas gleda upravo tamo. Iako je, recimo, beogradska Arena odličan koncertni prostor – priča Varešanović.

Sarajevski pevač već dugi niz godina živi na relaciji Sarajevo–Minhen.

– Grad u kome živiš može da te zamori svojom svakodnevicom, tako da imam tri omiljene destinacije, a to su Sarajevo, Minhen i svi ostali gradovi u kojima nastupam. U Minhenu volim to što me niko ne zna. To je rehabilitacioni centar za zvezde, pogotovo što su Nemci prilično hladni. U Minhenu često sednem u tramvaj i vozim se a da me niko ne prepozna. To je velika stvar. Tu nakupim energiju za nove radne pobede – priznaje pevač. On kaže da je pored uspešne karijere najviše ponosan na to što je ispunjen na emotivnom planu.

– Ispunjen privatni život je pola čoveka najmanje. Ja sam u godinama, sa karijerom, jednim brakom iza sebe, troje dece, u dugogodišnjoj i stabilnoj sam vezi" jedino nemam dovoljno vremena da se još više posvetim privatnim obavezama, ali upravo zato što nemam mnogo vremena, kvalitetno ga koristim – zaključuje Hari Varešanović.

Vodimo vas na koncert

Najbržih petoro čitalaca koji danas od 12.00 do 12.05 pozovu broj 011/3334-621 dobiće po dve karte za večerašnji koncert. Ulaznice za koncerte Hari Mata Hari koštaju 1.800, 2.000 i 2.200 dinara i mogu da se kupe na blagajni Sava centra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.