Svetska banka očekuje postepeni ekonomski oporavak Srbije

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka očekuje postepeni ekonomski oporavak Srbije

Direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn izjavila je da se može očekivati postepeni ekonomski oporavak u Srbiji, ali i ukazala da celokupan proces mogu ugroziti nedostatak reformi i neadekvatno sprovođenje fiskalne konsolidacije.

"Zato postoji neophodnost da se ostvare sve reforme", rekla je ona na regionalnoj konferenciji posvećenoj efikasnosti pristupanja EU, navodeći da se ekonomski oporavak može ostvariti i uz veoma nepovoljno okruženje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Ona je ukazala da region raste, Crna Gora brže nego Srbija, ali je istakla da se Srbija oporavila od poplava brže nego što se očekivalo. "Srbija treba da nastavi sa fiskalnom reformom i da vetar u leđa privatnom sektoru", rekla je Goldštajn.

Istakla je da je Srbija sebi zadala zadatak da se pobrine za svoje nasleđe iz vremena socijalizma koje koči njen razvoj, kao i reformom javne administracije. "Ima dosta posla na tom putu, ali ono što je Srbija do sada uradila je za pohvalu", poručila je.

Goldštajn je izjavila da ekonomije regiona moraju da rastu mnogo brže, po stopi od šest odsto godišnje, da bi se živelo onako kako se živi u EU, da bi te privrede mogle da izdrže konkurenciju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.