Svetlana nije poslušala savet koji daje deci i suprotstavila se lopovima, a oni su pobegli glavom bez obzira!

Izvor: Press, 08.Avg.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana nije poslušala savet koji daje deci i suprotstavila se lopovima, a oni su pobegli glavom bez obzira!

- Sada sigurno ne bih tako postupila. Majka sam dvoje dece i njih savetujem, ukoliko ih neko napadne, da ne pružaju otpor - navodi ova žena
Foto: Ilustracija / Tanjug / Pixabay.com
U menjačnici "Kum" u Pančevu dogodio se pokušaj pljačke i to usred dana. Sve je ostalo samo na pokušaju jer je supruga vlasnika menjačnice Svetlana Ratković, taj pokušaj osujetila.
Svojica lopova su pokušala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uz pretnju nožem i povike da će pucati, da opljačkaju menjačnicu. Svetlana Ratković navodi da je očekivala jednu mušteriju i da je izašla da vidi da li ona dolazi, pa je, kad je ušla unutra, pozvala telefonom. Tada je ostavila otvorena vrata glavnog pulta koji vodi ka menjačkom mestu.
- Sa različitih strana upala su dvojica razbojnika, koja su, pretpostavljam, pratila moje kretanje. Jedan mi je rekao: "Ovo je pljačka, daj pare!" Otimali smo se oko telefona, pa me je tada udario u lice, od čega sam posrnula. POčinjem da se branim i instinktivno krećem na njega, malo ga zakačim s jedne strane, on me blokira, jači je i ne mogu mu ništa, ali obojica ostaju zatečeni, paralisani mojim otporom i beže ne uspevajući ništa da uzmu - priča Svetlana Ratković.
Sve se desilo brzo, u samo dva, tri minuta, jer je hrabra Svetlana očigledno iznenadila razbojnike. Tada je zadobila jak udarac u vilicu i posekotine. Tako ošamućena pozvala je policiju.
- Sada sigurno ne bih tako postupila. Majka sam dvoje dece i njih savetujem, ukoliko ih neko napadne, da ne pružaju otpor, da im daju šta traže, jer je život najbitniji. U tom trenutku sam odreagovala instinktivno, a moglo je biti i drugačije, da su bili narkomani verovatno bih mnogo gore prošla. Jedni druge smo iznenadili i oni mene i ja njih - kaže ova žena.
Posle nekoliko dana policija u Pančevu je uhapsila L. M. (20) zbog sumnje da je počinio ovo razbojništvo.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.