Sveštenicima zabranjen ulaz u crkvu na Cetinju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2010, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenicima zabranjen ulaz u crkvu na Cetinju

Pripadnici cetinjske policije jutros oko 7.30 su blokirali ulaz u hram Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim Koritima kod Cetinja i time sprečili sveštenike SPC i vernike da služe, odnosno prisustvuju liturgiji, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

U Mitropoliji navode da su službenici ispostave cetinjske policije blokirali ulaz u hram i time sprečili protojereja Obrena Jovanovića, jereje Predraga Šćepanovića i Branka Vujačića, đakona Nikolu Pejovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vernike Mitropolije da uđu u hram i odsluže svetu liturgiju, kako su to vekovima radili njihovi preci da na dan hramovne slave.

Mitropolija Crnogorsko-primorska po ko zna koji put apeluje na sve državne organe da u skladu sa zakonom zaštite svojinska prava Mitropolije, kako bi sveštenstvo i narod neometano obavljali svoju crkvenu misiju i verske obrede, navodi se u saopštenju.

Sveta liturgija ipak odslužena ispred hrama, nakon koje je obavljena svečana litija, ali ovoga puta bez slavske ikone koja je ostala utamničena u crkvi.

"Nakon svete liturgije i po osveštanju grožđa, sveštenstvo i verni narod su se u miru Božijem uputili ka Cetinjskom manastiru noseći u svojim dušama bol što nisu mogli ući u svoj hram, koji je vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno cetinjskog manastira i odslužiti na miru svetu službu, kako je to vekovima činjeno u ovom Preobraženjskom hramu", kaže se u saopštenju.

U Mitropoliji se nadaju da se, kako su naveli, ovakvi nemili događaji više neće ponoviti, jer je to jedini način da se pred civilizovanim svetom pokažemo kao društvo koje poštuje Božije i ljudske zakone.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Policija zabranila ulazak u hram na Ivanovim Koritima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2010

CETINJE -..Mitropolija Crnogorsko-primorska saopštila je da su službenici cetinjske policije jutros oko 7.30 blokirali ulaz u hram Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim Koritima i time sprečili sveštenike i narod da služe, odnosno prisustvuju liturgiji...Kako je navedeno, liturgija je ipak odslužena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.