Izvor: B92, 05.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok optužio policiju za ubistva

Beograd -- Svedok Muharem Šalja optužio policiju za ubistvo desetak žitelja sela Reštane u jednoj radionici, kada je on teško ranjen.

Šalja je, na suđenju osmorici bivših srpskih policajaca za ubistvo 48 albanskih civila u Suvoj Reci u martu 1999. godine, rekao da je zbog bezbednosti sa svojom porodicom iz sela Reštane otišao u Suvu Reku kod Šaipa Rivdašija, čija je kuća bila pored Tehničke škole, gde je bila stacionirana policija.

Prema njegovom iskazu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 25. marta 1999. došla je srpska policija, izvela Rivdašija iz kuće i tukla ga, a od njega (Šalje) uzeli su 4.000 nemačkih maraka i dokumenta uz obrazloženje: "Dokumenta ti više neće biti potrebna", a tada su ga i tukli.

Svedok je rekao da je desetak meštana sela Reštane policija odvela u jednu radionicu, a kada su neki pokušali da izađu, u njih su pucali, a tom prilikom i Šalja je ranjen.

Kako tvrdi Šalja, kada je ranjen, ležao je na leševima i čuo je da neko nekome govori da uđe i vidi da li je neko ostao živ.

"Okrenuo sam glavu da ne vide da sam živ. Idriz je, takođe, bio ranjen i u njega su naknadno pucali", rekao je svedok i dodao da je čuo da je jedan policajac nekome govorio - 'tamo je završeno'.

Prema iskazu svedoka, masakr su preživeli on i Hasan, ne navodeći njegovo prezime, kao i da je pokušavao da dođe do kuće svojih rođaka.

Šalja je naveo da se, mada je bio teško ranjen, sa porodicom krio u kući rođaka koja je 1998. godine izgorela, ali je, u međuvremenu, raščišćena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.