Svedok Bedžžet Ferizi priznao da ne poznaje Ivanovića

Izvor: Blic, 20.Feb.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok Bedžžet Ferizi priznao da ne poznaje Ivanovića

Svedok tužilaštva Bedžet Ferizi nije danas optužio Olivera Ivanovića za ubistvo četvorice Albanaca aprila 1999. godine.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku suđenje Ivanoviću i četvorici Srba, Ferizi je odgovorao na pitanja tužioca i opisivao događaje od  14. aprila 1999. ali nijednom rečju nije spomenuo lidera Građanske inicijative SDP.

Na pitanje tužioca da li poznaje Olivera Ivanovića, Ferizi je odgovorio da ga ne poznaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ivanovićeva odbrana nije ni ispitivala Ferizija, ocenivši da je njegovo svedočenje iskreno i da nije bilo potrebe za tim.

Planirano je da još pet svedoka bude saslušano na ročištima zakazanim do 27. februara, a nakon saslušanja ovih svedoka u vezi sa događajima iz 1999. godine, sudije će saslušati još 40 svedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba, a to su Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Branioci Olivera Ivanovića do sada su predložili 27 svedoka, Delibašićevi advokati su predložili 12, a Ilije Vujačića 15 svedoka, rečeno je ranije Tanjugu u Euleksu.

Zamenik šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je da sud preduzima sve kako bi se postupci obavljali brzo, bez odlaganja i prekida.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.