Sve je bliže Srbiji: Stiže veliko nevreme?

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 10:09

Sve je bliže Srbiji: Stiže veliko nevreme?

Najavljeno nevreme praćeno olujnim vetrom stiglo je danas u Hrvatsku, a u Rijeci je vetar oborio nekoliko stabala, prenose hrvatski mediji.

Na širem riječkom području olujni vetar stvara probleme u saobraćaju, a u Zagrebu i okolini jutros pada kiša praćena grmljavinom, prenosi portal Index.hr.

Kako je saopštila Direkcija civilne zaštite, na riječkom području stiglo je više dojava građana da je došlo do pada nekoliko stabala.

Zatražena je i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intervencija vatrogasaca u Malinskoj na Krku zbog prodora vode u jedan objekt.

Zbog obilnih padavina od utros su poplavljene i ulice u Opatiji.

Grmljavinsko nevreme premešta se sa zapada prema istoku, izvestili su meteorolozi, a narandžasti meteoalarm danas je na snazi u Hrvatskoj.

Podsetimo, u većini krajeva Srbije danas će, u prvom delu dana, biti pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se na severu Vojvodine očekuje već pre podne, na ostale krajeve proširiće se po podne i uveče, uslovljavajući i lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Takođe, podsetimo, pre skoro dve nedelje čitav region je pogodilo strašno nevreme sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, koji je napravio veliku štetu u Srbiji ali i u zemljama regiona. Poginulo je najmanje šest osoba.

Kretanje oluje možete pratiti na mapi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oluja stigla u Hrvatsku, vjetar obarao stabla

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2023

Najavljeno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom stiglo je danas u Hrvatsku, a u Rijeci je vjetar oborio nekoliko stabala, prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.