Svako ko se u Prištini sastane uz zastavu Albanije, legalizuje ideju tzv. velike Albanije

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svako ko se u Prištini sastane uz zastavu Albanije, legalizuje ideju tzv. velike Albanije"

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je najoštrije osudilo susret Aljbina Kurtina sa zvaničnicima Norveške, koji je održan uz zastavu Albanije.

Sastanku su prisustvovli specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arne Sanes Bjornstad i ambasador Norveške na Kosovu Jens Erik Grondahl.

"Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju 'velike Albanije', odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji", navodi se u izjavi šefa diploamtije Ivice Dačića.

Ministarstvo spoljnih poslova smatra da se "sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta takvim provokacijama", dodaje se u saopštenju.

Kurtijev pokret Samoopredeljenje osvojio je najviše glasova na nedeljnim kosovskim izborima.

Prištinski mediji navode da Kurti u kancelariji u kojoj prima goste i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i kasnije objavljuje fotografije na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama.

Ambasadori SAD i Nemačke koji su se juče sastali sa Kurtijem nisu se, međutim, fotografisali sa njim u prostoriji u kojoj se vidi albanska nacionalna zastava, preneli su mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.