Svaki drugi sedmak svakodnevno jede slatkiše

Izvor: SandzakPress.net, 04.Avg.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki drugi sedmak svakodnevno jede slatkiše

Svaki drugi učenik sedmog razreda u Srbiji, među kojima su i đaci iz Novog Pazara, svakodnevno jede slatkiše, trećina njih nema u ishrani zastupljeno povrće, a svaki četvrti ne jede voće, rezultati su istraživanja o znanju, stavovima i navikama učenika sprovedenog u okviru projekta “Zdravo rastimo”. Kako je saopšteno, pokazalo se da više od četvrtine ispitanih učenika unosi slatkiše dva ili više puta dnevno, a da je medju njima više djevojčica nego dejčaka. U istraživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je učestvovalo oko 5.000 učenika sedmih razreda iz 54 osnovne škole u Srbiji iz Novog Pazara, Prijepolja, Kruševca, Beograda, Niša, Zrenjanina, Kikinde, Sremske Mitrovice, Sombora, Loznice, Valjeva, Smedereva, Kragujevca, Bora, Zaječara, Leskovca i Kaća. Projekat “Zdravo rastimo”“, čiji je cilj edukacija učenika sedmih razreda o važnosti pravilne ishrane i redovnog bavljenja fizičkom aktivnošću, realizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestle. Projekat podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. (rtv.rs)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Svako peto dete u Srbiji nema doručak

Izvor: OkRadio.rs, 05.Avg.2016, 09:09

Svaki treći učenik sedmog razreda na dnevnom nivou nema zastupljeno povrće u ishrani, a svaki četvrti ne jede voće. Svaki treći učenik sedmog razreda na dnevnom nivou nema zastupljeno povrće u ishrani, a svaki četvrti ne jede voće, dok polovina njih svakodnevno konzumira slatkiše - rezultati...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.