Svaka čast: Možda ne volite selfi stik, ali on ga je iskoristio u prave svrhe

Izvor: B92, 02.Dec.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast: Možda ne volite selfi stik, ali on ga je iskoristio u prave svrhe

Tinejdžer Rajan Vigins iz engleskog grada Hartfordšira napravio je izuzetno emotivan dokumentarac o nasilju koje svakodnevno proživljava, a sve je snimao uz pomoć selfi stika.

Video pod nazivom "Sutra" (Tomorrow) promoviše inkluziju dece sa autizmom i njihovo izjednačavanje sa ostatkom sredine, jer je Rajan jedan od obolelih i pati od Aspergerovog sindroma.

U dokumentarcu je prikazao jedan svoj sasvim običan dan. Video počinje pitanjem "Da li ću ikada spoznati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osećaj kako je to probuditi se svako jutro bez strahova, žaljenja i briga? Možda ne danas... Možda sutra".

Aspergerov sindrom je vrsta autizma koja se odlukuje kroz teškoće u komunikaciji i socijalnoj inteligenciji. To je neka vrsta skrivenog invaliditeta. Ti ljudi imaju probleme da kažu šta im je potrebno, kako se osećaju, da steknu prijatelje i bore se sa predsrasudama i ponašanjem okoline u kojoj žive.

U ovom snimku Rajan je jasno pokazao sve svoje boli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.