Svaka 4 minuta u Nemačkoj umre jedna osoba od koronavirusa

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 18:16

Svaka 4 minuta u Nemačkoj umre jedna osoba od koronavirusa

Berlin -- Nemačka pokrajina Bavarska, koja ima najviše smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa u zemlji, pooštrava od srede restriktivne mere.

Građani će iz kuća moći da izađu samo iz opravdanih razloga.

"Svaka četiri minuta u Nemačkoj umre jedna osoba od koronavirusa", rekao je premijer Markus Zeder u obraćanju javnosti i ocenio da je situacija u Bavarskoj katastrofalna, prenosi Bild.

On je objasnio da će nove mere trajati do 5. januara, s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim što će biti ublažene oko Božića, ali ne i Nove godine.

Građani Bavarske moći će da napuštaju svoje domove samo s dobrim razlogom, kao što su odlazak na posao, kod lekara ili u šetnju, rekao je Zeder

"Sitaucija je nažalost ozbiljna. Jednostavno ne čini se dovoljno. Moramo da uradimo više", rekao je Zeder.

U mestima s najvećom stopom infekcije planiran je noćni policijski čas. Zabrana alkohola na otvorenom i dalje je na snazi.

Mere bi trebalo u utorak da potvrdi pokrajinski parlament.

U Nemačkoj je od početka pandemije od korona virusa umrlo oko 19.000 ljudi, od čega je samo Bavarska imala 4.289 smrtnih slučajeva.

Do sada je u celoj zemlji zaraženo više od 1,17 milion ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAVARSKI PREMIJER UPOZORAVA: Svaka 4 minuta u Nemačkoj umre jedna osoba od korone! Građani smeju da izlaze samo pod ovim uslovima

Izvor: Kurir, 06.Dec.2020

Nemačka pokrajina Bavarska, koja ima najviše smrtnih slučajeva od posledica korona virusa u zemlji, pooštrava od srede restriktivne mere, a građani će iz kuća moći da izađu samo iz opravdanih razloga.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.