Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski borbeni avion nestao u Alpima

Borbeni avion švajcarskih vazduhoplovnih snaga koji je nadlijetao Alpe u centru Švajcarske nestao je u ponedjeljak popodne, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Potraga je odmah pokrenuta. Za sada se ne zna šta je sa pilotom", navelo je ministarstvo u saopštenju.

Avion jednosjed F/A-18 C, vodi se kao nestao od 18.30 časova po centralnoevropskom vremenu u oblasti Sisten, naveo je isti izvor.

U junu su se dva švajcarska lovca tipa Tiger F-5E sudarila tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trenažnog leta u Holandiji, i jedna od tih letjelica se zapalila i srušila. Pilot je uspio da se katapultira.

Avion tipa F/A-8 švajcarske vojske udario je u planinu u centru Švajcarske 2013. godine, kada su poginuli pilot i putnik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nestao švajcarski borbeni avion sa pilotom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2016, 07:47

Švajcarska vojska pokrenula je potragu za pilotom i njegovim borbenim lovcem, nakon što je avion vazdušnih snaga te zemlje nestao tokom vježbe u ponedjeljak, saopštilo je švajcarsko ministarstvo obrane...Avion F / A-18C, nestao je u blizini Sustena u središnjoj Švicarskoj u ponedjeljak popodne....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.