Švajcarska će zastupati američke interese u Venecueli

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Švajcarska će zastupati američke interese u Venecueli"

Švajcarska prihvatila da zastupa američke interese u Venecueli posle odluke administracije predsednika Trampa da povuče svoje osoblje iz ambasade SAD u Karakasu

To je saopštio američki Stejt department.

Švajcarska će zastupati SAD dok američka ambasada ne nastavi rad u Venecueli.

SAD su privremeno zatvorile ambasadu kada je Vašington priznao opozicionog vođu Huana Gvaida za venecuelanskog legitimnog vođu.

Švajcarska takođe zastupa američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interse u Iranu gde pruža konzularne usluge američkim građanima i služi kao veza između Vašingtona i Teherana.

Saopšteno je, međutim, da švajcarska ambasada u Karakasu neće odmah moći da pruža usluge Amerikancima u hitnim situacijama. Stejt department je saopštio da Amerikanci u Venecueli treba da zatraže pomoć ukoliko im je potrebna u američkim konzulatima u drugim zemljama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POSLE ZATVARANJA AMERIČKE AMBASADE: Švajcarska će zastupati interese SAD u Venecueli

Izvor: Kurir, 05.Apr.2019

Američki Stejt department saopštio je da je Švajcarska prihvatila da zastupa američke interese u Venecueli posle odluke administracije predsednika Donalda Trampa da povuče svoje osoblje iz ambasade SAD u Karakasu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.