Sutra u Briselu sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Press, 19.Mar.2013, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Briselu sedma runda dijaloga Beograda i Prištine

Portparol Eštonove Maja Kocijančič rekla je novinarima u Briselu, povodom sedme runde razgovora Dačića i Tačija, da "naši napori idu u pravcu napretka u dijalogu'', podsetivši da je Ešton prošle nedelje posetila Beograd i Prištinu zbog konsultacija sa političkim liderima.   
Iako se ranije moglo čuti da je ova runda prelomna za ishod dijaloga zbog aprilskog roka u kome Komisija treba da sastavi izveštaj o napretku normalizacije odnosa Srbije i Kosova, izvori Tanjuga u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sad kažu da će tokom sledećih nedelja verovatno biti novih rundi.   
''Ukoliko sutra ne dodje do dogovora, još ima vremena za nastavak dijaloga'', rekao je Tanjugu funkcioner Komisije koji je želeo da ostane anoniman.   
On je podsetio da se ministri inostranih poslova zemalja članica, koji na osnovu izveštaja Komisije treba da odluče da li Srbija može da računa da će joj u junu biti otvoreni pregovori o pridruživanju EU, sastaju u Luksemburgu tek 22. aprila.   
''To je ujedno i poslednji mogući rok za pozitivan izveštaj'', rekao je ovaj funcioner.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sredu nova runda briselskog dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće u sredu u Briselu uz posredstvo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i kosovskim u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine o rešavanju problema na Kosovu. Portparol Eštonove Maja Kocijančič rekla je novinarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nova runda dijaloga Dačić - Tači

Izvor: OkRadio.rs, 20.Mar.2013, 10:13

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovaraće danas u Briselu, u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine, sa Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem. Portparol Eštonove Maja Kocijančič rekla je novinarima u Briselu da "naši napori idu u pravcu napretka u dijalogu'', podsetivši da je Eštonova...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.