Sutra svečanost uručenja vojnih zastava, prisustvuje Vučić

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 20:05

Sutra svečanost uručenja vojnih zastava, prisustvuje Vučić

U Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu sutra će biti održana svečanost uručenja vojnih zastava.

Svečanost je povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zastava 72. brigade za specijalne operacije biće uručena komandantu jedinice brigadnom generalu Miroslavu Talijanu koji je bio ratni zamenik komandanta Bataljona za protivterostristička dejstava "Sokolovi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zastava 63. padobranske brigade biće uručena njenom komandantu pukovniku Nenadu Zoniću, nekadašnjem članu ratne komande 63. padobranske brigade.

Svečanost u takovskom spomen-kompleksu obeležiće defile 20 podešelona pripadnika i veterana 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, a moći će da se vide i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, padobranski skokovi, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.

Ministar Vulin i general Mojsilović imali su priliku da se uvere da je sve spremno za predstojeću svečanost za koju se učesnici intenzivno uvežbavaju pod budnim okom komandanta svečanosti i ratnog komandanta 63. padobranske brigade general-majora Ilije Todorova, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

Građani će biti u prilici da svečanost prate u direktnom prenosu na Prvom programu Radio-televizije Srbije od 11 časova, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.