Sutra protest zbog prebijanja profesorke u Dvanaestoj beogradskoj gimanziji

Izvor: Blic, 26.Dec.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protest zbog prebijanja profesorke u Dvanaestoj beogradskoj gimanziji

BEOGRAD - Zaposleni u XII beogradskoj gimnaziji, u saradnji sa Forumom beogradskih gimnazija, održaće sutra protest ispred zgrade škole, zbog fizičkog napada na koleginicu, profesorku geografije Vilmu Grebenarević.

Odluku o protestu doneli su nastavničko veće i sindikat gimnazije, koji su pozvali sve prosvetne radnike u Beogradu i ostale građane da dođu na skup i pruže podršku u borbi protiv sve učestalijeg nasilja nad profesorima i u naporima da se nastavničkoj profesiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrati dostojanstvo.

Protest će početi u 12.30 časova.

Zaštitnik građana Saša Janković, povodom napada na profesorku, apelovao je da nadležni organi što pre rasvetle slučaj, podsetivši na neophodnost sankcionisanja svakog nasilja u školi, bez obzira od koga potiče.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije takođe su reagovali, izrazivši zapanjenost brutalnošću kojom je pretučena profesorka, predlažući da radnici u prosveti dobiju status službenog lica.

„Predlažemo kolegama da svim učenicima zaključe petice i da na taj način pokažu kako nastavni proces nema nikakvog smisla ako nastavnik u učionici i izvan nje treba da strepi za svoj život", rekao je predsednik Sindikata obrazovanja Branislav Pavlović.

Profesorka Grebenarević pretučena je u ponedeljak uveče ispred Dvanaeste beogradske gimnazije, i zadobila povredu glave i isčašenje ramena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.