Sutra proba mature

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra proba mature

13.05.2011.  Izvor: Mc Portal
Đake osmog razreda sutra čeka poslednja provera znanja pred polaganje završnih ispita. U svim školama u Srbiji, tačno u 9 časova, počeće probna mala matura. Učenici će prvo polagati test iz srpskog jezika, a zatim, istog dana, i iz matematike.


U školama kažu da im spremaju ambijent nalik pravom završnom ispitu, koji je zakazan za 23. i 24. jun.
- Doći će nastavnici iz druge škole, đaci će polagati u fiskulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << sali, a između testa iz srpskog i matematike imaće sat pauze. Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, traje od 9 do 11 časova, a iz matematike počinje u podne. Učenici će imati na raspolaganju dva sata da reše 20 zadataka - kaže za ”Novosti” Dragi Lukić, direktor beogradske OŠ ”Svetozar Marković”.
Na probnom testu učenici će imati sasvim nepoznate zadatke. Na pravoj maloj maturi, od koje će zavisiti upis u srednje škole, polovina pitanja biće poznata, iz zbirke prema kojoj osmaci odavno vežbaju.
Rezultati testova ne idu u ministarstvo, a biće pregledani do ponedeljka, kada će učenici saznati kakvo su znanje pokazali.

Izvor: http://www.novosti.rs

matematikaSrbijamala maturaprobasrpski jezik

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.