Sutra izveštaj o potrebama za sanaciju šteta od poplava

Izvor: Blic, 10.Jul.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra izveštaj o potrebama za sanaciju šteta od poplava

Beograd - Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević sutra će u Vladi Srbije predstaviti izveštaj o proceni potreba za sanaciju šteta o poplava, najavila je danas Kancelarija.

Kako je saopšteno, taj izveštaj je rađen od 10. juna do 10. jula po zvaničnoj metodologiji za procenu potreba Evropske unije, Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacija i Svetske banke.

Izveštaj su sačinile mešovite radne grupe resornih ministarstava Vlade Srbije i ekspertskih timova mđjunarodnih organizacija kojima je koordinisala Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Direktna šteta od poplava koje su sredinom maja pogodile Srbiju procenjena je na 810,1 milion evra, dok gubici iznose 661,9 miliona evra.

Blagojević će sutra na konferenciju za novinare govoriti i o donatorskoj konferenciji, zakazanoj za 16. jul u Briselu, na kojoj će se prikupljati pomoć za sanaciju šteta od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blagojević sutra o Donatorskoj konferenciji

Izvor: Akter, 10.Jul.2014

Marko Blagojević održaće sutra konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o procenama potreba za oporavak i obnovu poplavljenih područja, kao i o predstojećoj Donatorskoj konferenciji

Nastavak na Akter...

Blagojević: EU najznačajniji partner u obnovi

Izvor: Studio B, 11.Jul.2014, 10:53

Ukupna procenjena šteta izazvana poplavama iznosi milijardu i 532 miliona evra, izjavio je direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević i dodao da će najznačajniji partner u obnovi biti Evropska unija...Prema Blagojevićevim rečima, plan ostaje isti kao pre mesec dana - svi oni koji su ostali...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.