Sutra Srbiju čeka još 20cm snega

Izvor: B92, 10.Dec.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra Srbiju čeka još 20cm snega

Beograd, Novi Sad, Niš -- Ledeni talas se nastavlja u Srbiji, a u utorak će, uz oblačno i hladno vreme, pasti još deset do dvadeset centimetara snega.

Kako navodi RHMZ, nakon sunčanog dana, koji nadležne službe koriste za raščišćavanje puteva i normalizaciju situacije u zemlji, očekuju nas nove padavine, rast snežnog pokrivača u većini mesta i minimalne temperature od -13 na Kopaoniku, preko -8 u Novom Sadu, do -6 u Beogradu, i maksimalne temperature od -9 na Kopaoniku do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << -3 u najtoplijem Negotinu.

Temperatura od -4 stepena se očekuje u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Nišu i Prištini, na Zlatiboru će biti od -11 do -6, a prema sadašnjim prognozama nešto bolja situacija je predviđena za sredu.

U sredu će temperature biti za nijansu više, a nakon nastavka padavina, posle podne i uveče očekuje se prestanak snega i razvedravanje. Vetar će biti umeren severozapadni, uveče u slabljenju.

U četvrtak ujutru biće veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazom, po kotlinama će biti kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, uz pojačanje jugoistočnog vetra.

U petak će biti osetno toplije, uz umeren i jak jugoistočni vetar. Pre podne će biti pretežno sunčano, posle podne se očekuje naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, najpre u jugozapadnim krajevima. Krajem dana i tokom noći ponegde je moguća i pojava ledene kiše.

Od subote do kraja perioda biće oblačno, mestimično sa kišom, u višim planinama sa susnežicom i snegom. U košavskom području biće vetrovito.

U predelima ispod 500 metara nadmorske visine očekuje se postepeno otapanje snežnog pokrivača.

Opširnije o situaciji danas pročitajte ovde.

Šta kažu strani mediji o "ledenoj zveri na Balkanu" pročitajte ovde.

Kakvo je stanje na putevima pročitajte ovde.

Podsetite se i šta sve treba znati o vožnji po snegu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pazite se - stiže još 20 centimetara snega

Izvor: Mondo, 10.Dec.2012

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se tokom noći i u utorak ujutro očekuju nove snežne padavine uz povećanje snežnog pokrivača i do 20 centimetara...Tokom noći ponedeljak na utorak, kao i sutra i u sredu pre podne prognoziraju se nove snežne padavine uz povećanje visine snežnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.