Sutra Nacionalni dan bez duvanskog dima

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra Nacionalni dan bez duvanskog dima

U Srbiji se sutra obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, pod sloganom "Odrasli puše i mene guše" kojim se apeluje na odrasle da ne izlažu decu duvanskom dimu i time ih zaštite od tog faktora rizika za brojna oboljenja, saoštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima Institut je organizovao retrospetkivnu izložbu plakata studenata umetničkih fakulteta, pod nazivom "Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za zdravlje, zdravlje za sve", koja se sutra otvara u Narodnoj biblioteci Srbije.

Posetioci izložbe će do 14. februara moći će da vide najbolje radove studenata umetničkih fakulteta koji su izabrani na nagradnim likovnim konkursima u periodu 2012–2016. godine, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će izložbu otvoriti državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Meho Mahmutović, a prisutnima će se obratiti v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović i šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Žofija Pustaji.

Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, u Srbiji se obeležava više od 20 godina.

Šefica Kancelarije za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Biljana Kilibarda predstaviće sutra i rezultate istraživanja o upotrebi duvana među mladima od 13 do 15 godina u Srbiji u 2017. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.