Šutanovcu i njegovoj porodici prete smrću!

Izvor: Press, 27.Maj.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovcu i njegovoj porodici prete smrću!

Šutanovac je na svom Tviter nalogu objavio da policija može lako da ustanovi ko stoji iza pretnji i da će slučaj prijaviti nadležnima.

"Naravno da ću da prijavim. Niko nikad nije bio toliko bezobziran da preti mojoj porodici. Ko god da je, ovo je više nego jasno krivično delo", naveo je Šutanovac, koji je i bivši ministar odbrane.

DS je u saopštenju zatražila da svi nadležni organi hitno, efikasno i nedvosmisleno reaguju i otkriju i kazne sve "koji stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iza sramnih pretnji upućenih" Šutanovcu i njegovoj porodici, ali i bivšem predsedniku DS, a sada lideru Nove demokratske stranke Borisu Tadiću.

U saopštenju se tvrdi da su te pretnje "logičan nastavak i posledica toga što je mržnja postala legitiman način iskazivanja političkih stavova i činjenice da svi koji upućuju pretnje čine to lagodno, bez straha da će zbog toga odgovarati ili biti kažnjeni".

Sa takvom praksom se, navela je DS, mora prestati i oni koji "drugačije misle ne smeju biti proglašavani državnim neprijateljima ili mrziteljima države, jer to dodatno ohrabruje one koji političke razlike žele da rešavaju nasiljem, pretnjama i najtežim krivičnim delima". 

"Zato očekujemo reakciju odmah, jer to je jedini način da država pošalje poruku da ovo neće biti prihvatljivo i tolerisano", zaključuje se u saopštenju DS.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šutanovcu upućene pretnje

Izvor: RTS, 27.Maj.2014

Funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac primio je preko društvenih mreža pretnje smrću njemu i njegovoj porodici. ..Šutanovac je na svom Tviter nalogu objavio da policija može lako da ustanovi ko stoji iza pretnji i da će slučaj prijaviti nadležnima, prenosi Tanjug..."Naravno da ću...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.