Šutanovac za izveštaj o helikopteru: Skandalozno

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac za izveštaj o helikopteru: Skandalozno

Poslanik DS-a i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je ocenio da je bilo očekivano da Tužilaštvo kao primarno odgovorne za tragediju vojnog helikoptera označi članove posade.

"Kao što se i očekivalo, po Tužilaštvu za tragediju primarno odgovorni članovi posade. Skandalozno. Ostavka", napisao je Šutanovac na svom Tviter profilu.

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da je objavljivanje početnih saznanja o odgovornosti za pad vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << helikoptera i pogibiju sedam osoba dobro jer sprečava spekulacije.

Dragišić je za Tanjug rekao da preliminarni nalazi "ukazuju da je sigurno da će istraga biti nastavljena". "Ovo je, dakle, samo početna faza istrage i sigurno je da će ustanoviti svi detalji te tragedije", rekao je Dragišić. Dodao je da je "dobro da je javnost upoznata sa preliminarnim izveštajem da bi se sprečile dalje spekulacije" o tome da neko nešto krije.

"Vidi se (u saopštenju) da protiv određenog broja lica postoje određeni osnovi sumnje a protiv nekih civila samo indicije...i mislim da bi neko ko je stručnjak za krivično procesno pravo trebalo da ukaže na razliku između jednog i drugog", rekao je Dragišić.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PS: Političari da ćute o padu

Izvor: B92, 03.Apr.2015

Pokret socijalista pozvao je političare da se ne izjašnjavaju o istrazi o padu helikoptera pre konačnih rezultata i sudskog epiloga...Osim toga, iz PS navode da poginuli piloti zaslužuju poštovanje i pijetet...Ta stranka je kao očekivano i skandalozno ocenila saopštenje bivšeg ministra odbrane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.