Reagovanja na početna saznanja o padu helikoptera

Izvor: RTS, 03.Apr.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanja na početna saznanja o padu helikoptera

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić smatra da objavljivanje početnih saznanja o odgovornosti za pad helikoptera sprečava spekulacije. Poslanik DS-a Dragan Šutanovac ocenjuje da je bilo očekivano da Tužilaštvo kao primarno odgovorne označi članove posadnje.
Objavljivanje početnih saznanja o odgovornosti za pad vojnog helikoptera i pogibiju sedam osoba je dobro jer sprečava spekulacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić koji očekuje da će se u daljem toku istrage utvrditi svi detalji te tragedije.
Dragišić je u izjavi za Tanjug rekao da preliminarni nalazi "ukazuju da je sigurno da će istraga biti nastavljena".
"Ovo je, dakle, samo početna faza istrage i sigurno je da će ustanoviti svi detalji te tragedije", rekao je Dragišić.
Dodao je da je "dobro da je javnost upoznata sa preliminarnim izveštajem da bi se sprečile dalje spekulacije" o tome da neko nešto krije.
Ne želeći da komentariše pravne formulacije u objavljenom saopštenju Višeg tužilaštva, Dragišić je rekao da ostaje da se vidi "šta će dalja istraga pokazati".
"Vidi se (u saopštenju) da protiv određenog broja lica postoje određeni osnovi sumnje a protiv nekih civila samo indicije...i mislim da bi neko ko je stručnjak za krivično procesno pravo trebalo da ukaže na razliku između jednog i drugog", rekao je Dragišić.
Reagovao je i poslanik DS-a i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac koji je ocenio da je bilo očekivano da Tužilaštvo kao primarno odgovorne za tragediju vojnog helikoptera označi članove posade.
"Kao što se i očekivalo, po Tužilaštvu za tragediju primarno odgovorni članovi posade. Skandalozno. Ostavka", napisao je Šutanovac na svom Tviter profilu, preneo je Tanjug.
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je za pad vojnog helikoptera primarno odgovorna posada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragišić: Izveštaj o padu helikopter sprečava spekulacije

Izvor: Blic, 03.Apr.2015

Objavljivanje početnih saznanja o odgovornosti za pad vojnog helikoptera i pogibiju sedam osoba je dobro jer sprečava spekulacije, izjavio je profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić koji očekuje da će se u daljem toku istrage utvrditi svi detalji te tragedije...Dragišić je u izjavi za Tanjug...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.