Supruga uhapšenog Medojevića najavila PROTEST ako ga ne oslobode: Ovo je borba za pravdu i obraz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga uhapšenog Medojevića najavila PROTEST ako ga ne oslobode: Ovo je borba za pravdu i obraz!

Supruga pritvorenog jednog od lidera crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, Marina Medojević rekla je da čeka danas odluku Apelacionog suda te da ako mu bude produžena zatvorska kazna ona će protestovati.

- Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je donesena protiv ustavno i protiv zakonito, ja izlazim da protestujem ispred suda - najavila je ona, prenela je RTCG.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Medojevićeva supruga pozvala je građane da joj se pridruže.

- Ne glasače bilo koje partije već građane - navela je kratko u saopštenju.

- Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore. Ovo je atak na slobodnu misao, na slobodu izražavanja. Ovo je sramota. Odluku Apelacionog suda ću da čekam ispred zgrade suda u 14.00 sati kada ističe rok za odgovor - rekla je Medojević.

Marina Medojević je juče rekla da njen suprug "štrajkuje glađu od dolaska u zatvor" i da "dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom".

Predsednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je pre dva dana MUP Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.