Izvor: Piplmetar.rs, 24.Okt.2023, 04:30

‘Supermagla’ izazvala saobraćajne nesreće, zatvorila puteve u SAD

Betadanas 23:57

Foto: EPA-EFE/Philipp Guelland
„Supermagla“ koju su napravili dim od požara u močvarama u južnoj Luizijani u SAD i gusta jutarnja magla, izazvali su u ponedeljak niz saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo mnoštvo automobila, pretvarajući međudržavnu magistralu I-55 kod Nju Orleansa u auto-otpad koji delom gori.
Državna policija je saopštila da ne može da potvrdi da li je bilo poginulih i da nema informacija o broju povređenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << čak ni o broju sudara automobila i kamiona.
U Nju Orleansu je objavljen poziv davaocima krvi da se hitnoo jave.
Saobraćaj je stao daleko u oba smera na magistralnom međudržavnom putu I-55, a zatvoreno je 39 kilometara magistralnog puta I-10.
Pozvani su školski autobusi da prevoze vozače sa mesta nesreća na putu kroz močvaru, a noge škole su otkazale nastavu jer deca i osoblje ne mogu da dođu.
Neki vozači kažu da su na vreme zaustavili automobile, ali su drugi na njih naletali otpozadi, čak i sa strane i da su se sudari čuli najmanje pola sata.
Meteorološka služba je upozorila na nekoliko požara u močvarnim područjima, od kojih je dim pomešan s maglom stvorio „supermaglu“. Miris dima od močvarnih požara se u oblasti Nju Orleansa osećao još tokom vikenda.
Spaljivanje rastinja u močvarama je stari jesenji običaj uz obale Atlantskog okeana i Meksičkog zaliva u SAD. Neki od tih požara pomažu obnavljanje prirode, ali većinu požara ljudi izazivaju samo jer je „to običaj“ ili iz drugih razloga – da nešto malo raskrče, pa im izmaknu kontroli.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO, VIDEO: "Supermagla" napravila haos na putevima u Luizijani, vozila se sudarala bar pola sata

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2023

"Supermagla" koju su napravili dim od požara u močvarama u južnoj Luizijani i gusta jutarnja magla, izazvali su juče niz saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo mnoštvo automobila.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.