Super Mario najbolja igra svih vremena

Izvor: Blic, 29.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super Mario najbolja igra svih vremena

Oko 2.000 gejmera su na jednoj stranici igru Super Mario Bros proglasili najboljom igrom svih vremena.

Klasična platformska igra po prvi put je objavljena 1985. godine i od tada je prodata u više od 40 miliona kopija širom sveta, čime je osigurala i mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najprodavanija igra.

TOP 20 NAJBOLJIH IGARA:

1. Super Mario Bros.

2. Pac-Man

3. Tetris

4. The Sims

5. Sonic the Hedgehog
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
6. Space Invaders

7. Grand Theft Auto - San Andreas

8. Donkey Kong

9. Mario Kart 64

10. Grand Theft Auto - Vice City

11. Lara Croft: Tomb Raider

12. Wii Sports

13. Final Fantasy

14. Gran Turismo

15. Lemmings

16. Frogger

17. Pokemon, Red, Blue and Green

18. Street Fighter II

19. Wii Play

20. Guitar Hero

U igri braća Mario i Luigi pokušavaju da pokore Mushroom Kingdom kako bi spasili princezu Peach. Nastavak priče o simpatičnom vodoinstalateru je objavljen 1988, a Super Mario Bros 3 1990. godine. Mnogi treći nastavak smatraju najboljim dosad, a on je do danas prodat u 18 miliona primeraka.

Oko 2.000 gejmera glasalo je u anketi na stranici www.onepoll.com i otkrilo da su „old school" igre još uvek omiljene. Drugo mesto je zauzeo Pac-Man, objavljen 1980. godine. Mali žuti lik smatraju gotovo revolucionarnim u svetu igara jer je video igre učinio pristupačnim svima.

Nakon Pac-Mana, na trećem mestu se našao Tetris, logička video igra koja je dostupna na raznim konzolama. Sastoji se od sedam različitih oblika koji padaju u igraćem okviru, a igrač ih mora da ih složi kako bi popunjeni red nestao. Predstavnik za medije www.onepoll.com Džon Sevel je rekao: „Igre koje su izmišljene davnih godina, poput Space Invadersa, Donkey Konga, Super Marija i Pac-Mana, nalaze se među prvih deset. To pokazuje da će klasične igre biti aktuelne uvek."

Listu top pet najboljih igara svih vremena upotpunjuju The Sims i Sonic the Hedgehog.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.