Izvor: B92, 27.Jan.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi na severozapadu Pakistana

Islamabad -- Najmanje 45 ekstremista i dva vojnika poginula su u protekla dva dana u sukobima na severozapadu Pakistana.

Vojnici na terenu, uz podršku helikoptera, pokušavaju da uspostave kontrolu nad ključnim tunelom koji su protalibanski ekstremisti zauzeli ranije danas, tokom sukoba u blizini grada Dara Adam Hejl. Ekstremisti su zauzeli tunel, koji su izgradili Japanci, a koji povezuje Pešavar, prestonicu Severozapadne granične provinicije, sa plemenskim pojasom na avganistanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granici.

Do eskalacije sukoba došlo je u petak, pošto su ekstremisti zaplenili četiri kamiona sa municijom i namirnicama neophodnim vojnicima, naveo je Rojters.

Bezbednosne snage takođe vode borbu sa ekstremistima u južnom Vaziristanu, poznatom kao utočistu naoružanih pripadnika međunarodne terorističke mreže Al Kaide.

Oko 150 ekstremista i više od 20 vojnika ubijeno je u ovoj oblasti tokom nedelju dana sukoba sa pobunjenicima odanim Bajtalahu Mesudu, talibanskom komandantu, za koga pakistanska vlada tvrdi da je povezan sa prošlomesečnim ubistvom opozicione liderke Benazir Buto, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.