Nedelja, 27.01.2008.

18:51

Sukobi na severozapadu Pakistana

Najmanje 45 ekstremista i dva vojnika poginula su u protekla dva dana u sukobima na severozapadu Pakistana.

Izvor: Tanjug

Default images

Vojnici na terenu, uz podršku helikoptera, pokušavaju da uspostave kontrolu nad ključnim tunelom koji su protalibanski ekstremisti zauzeli ranije danas, tokom sukoba u blizini grada Dara Adam Hejl. Ekstremisti su zauzeli tunel, koji su izgradili Japanci, a koji povezuje Pešavar, prestonicu Severozapadne granične provinicije, sa plemenskim pojasom na avganistanskoj granici.

Do eskalacije sukoba došlo je u petak, pošto su ekstremisti zaplenili četiri kamiona sa municijom i namirnicama neophodnim vojnicima, naveo je Rojters.

Bezbednosne snage takođe vode borbu sa ekstremistima u južnom Vaziristanu, poznatom kao utočistu naoružanih pripadnika međunarodne terorističke mreže Al Kaide.

Oko 150 ekstremista i više od 20 vojnika ubijeno je u ovoj oblasti tokom nedelju dana sukoba sa pobunjenicima odanim Bajtalahu Mesudu, talibanskom komandantu, za koga pakistanska vlada tvrdi da je povezan sa prošlomesečnim ubistvom opozicione liderke Benazir Buto, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: