Sukobi na Univerzitetu u Kairu, ubijen jedan demonstrant

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi na Univerzitetu u Kairu, ubijen jedan demonstrant

Jedan demonstrant nastradao je danas u sukobima na Univerzitetu u Kairu između pristalica svrgnutog islamističkog predsednika Mohameda Morsija i snaga bezbednosti koje su upotrebile suzavac i vodene topove da bi rasterale okupljene.

Morsijeve pristalice okupile su se na prostoru Univerziteta protestujući zbog stroge presude protiv grupe mladih žena demonstranata i novog zakona kojim se zabranjuje održavanje protesta bez dozvole policije, a za prekršioce propisuje novčana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili zatvorska kazna, javile su agencije.

Ovaj zakon izazvao je talas nezadovoljstva širom zemlje, a policija je u utorak uhapsila nekoliko desetina aktivista, pošto je rasturila njihov protest.

Egipatski sud ranije danas je osudio 21 devojku, od kojih najmladja ima jedva 15 godina, na 11 godina zatvora zbog učešća u demonstracijama podrške Morsiju, prvom demokratski izabranom predsedniku.

Egipat potresaju demonstracije otkako je 3. jula vojska organizovala puč u kome je Morsi svrgnut.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi u Kairu, ubijen demonstrant

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Jedan demonstrant stradao u sukobima pristalica svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Mursija i snaga bezbednosti na Univerzitetu u Kairu. Egipatski sud danas je osudio 21 devojku na 11 godina zatvora zbog učešća u demonstracijama podrške Mursiju, zbog čega su organizovani protesti na fakultetu....

Nastavak na RTS...

Egipat: Sukobi policije i islamista

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 15:38

Kairo -- Egipatska policija, koristići suzavac i vodene topove, sukobila se islamističkim protivnicima drakonskog zakona kojim se ograničava pravo na demonstriranje...U gradu Gizi, "blizancu" Kaira, demonstranti su palili gume, a antiislamistički nastrojen deo stanovništva se pridružio snagama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.