Sukob unutar SDP-SDA koalicije – Omerović: Stop Ugljaninovoj zloupotrebi BNV-a

Izvor: SandzakPress.net, 03.Nov.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob unutar SDP-SDA koalicije – Omerović: Stop Ugljaninovoj zloupotrebi BNV-a

Predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović, ocijenio je danas da su poruke koje je poslao Sulejman Ugljanin neprihvatljive i da su klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog vijeća. “Ovo je klasicna zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Poruke koje je poslao Ugljanin su neprihvatljive i nemaju nikakve veze sa stvarnom ulogom Vijeća”, saopštio je Omerović. On je naglasio da poruke Ugljanina neće imati nikakvog efekta, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << će Bošnjaci to prepoznati. “Nadležnost nacionalnih vijeća je jasno definisana zakonom. Svima je jasno da u oblastima kojima se bavi Vijeće mora da se radi na poštovanju i unapređenju prava Bošnjaka, naročito kada je u pitanju zastupljenost u policiji, pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju”, zaključio je Omerović. Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na referendum, koji je održan 1991. godine. (sandzacke.rs)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Omerović: Poruke Ugljanina neprihvatljive, zloupotrebio BNV

Izvor: Blic, 03.Nov.2017

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović, ocenio je danas da su poruke koje je poslao Sulejman Ugljanin neprihvatljive i da su klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog veća...- Ovo je klasicna zloupotreba Bosnjackog nacionalnog veca. Poruke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.