Suđenje za ubistvo Brisa Tatona: Danas završne reči Đorđu Preliću

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za ubistvo Brisa Tatona: Danas završne reči Đorđu Preliću

U Višem sudu u Beogradu za danas su zakazane završne reči na ponovljenom suđenju navijaču Partizana Ðorđu Preliću koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine.

Nakon što tužilaštvo, branioci i Prelić daju svoja završna izlaganja, sud će zakazati izricanje presude.

Prelić je u odsustvu već osuđen na 15 godina zatvora - maksimalnu kaznu za ubistvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Sud sada može da potvrdi tu presudu i ostavi je na snazi ili da izrekne potpuno novu odluku, a na nju će svakako Prelić i tužilaštvo mati pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog pravosnažne presude kojom je osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, odobreno ponavljanje suđenja.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

Suđenje zbog ovog krivičnog dela ponavlja se i Dejanu Puzigaći koji je u ponedeljak negirao krivicu. On je uhapšen u Atini, nakon višegodišnjeg bekstva, a potom izručen Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Taton: Kraj novog suđenja, presuda Preliću 7. juna

Izvor: B92, 25.Maj.2017

Beograd -- Viši sud u Beogradu zakazao je za 7. jun objavljivanje presude navijaču Partizana Đorđu Preliću koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona...Prethodno je izlaganjem završnih reči okončano ponovljeno suđenje zbog ubistva francuskog državljanina u centru Beograda 2009....

Nastavak na B92...

Optuženi za ubistvo Tatona: Bekstvo je bilo borba za život

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2017

Na ponovljenom suđenju Đorđu Preliću optuženom za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, pred Višim sudom iznete su završne reči. Prelićevi branicoi tražili su oslobađajuću presudu. S druge strane, tužilaštvo i advokat oštećenih traže maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.