Suđenje Davidoviću: Glavni pretres odložen za septembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Davidoviću: Glavni pretres odložen za septembar

NOVI SAD -

Nastavak suđenja Goranu Davidoviću i šestorici pripadnika "Nacionalnog stroja" zakazan je za 10. i 11. septembar. Ročište je održano i pored dojave o podmetnutoj bombi koja je prekinula rad suda na dva sata.

Na ročištu koje je trajalo svega nekoliko minuta, sudija Zora Jamušakov prihvatila je zahtev odbrane da se glavni pretres odloži za septembar.

Goran Davidović i pripadnici "Nacionalnog stroja" optuženi su za širenje rasne mržnje i netrpeljivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i nasilničko ponašanje prema učesnicima antifašističkog skupa u Novom Sadu 2007. godine.

Od 2008. godine kada je pušten da se brani sa slobode Davidović se nalazi u inostranstvu i nije dostupan pravosudnim organima Srbije.

Srpsko pravosuđe traži Davidovića i zbog služenja jednogodišnje zatvorske kazne za napad na učesnike tribine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, 2005. godine.

Dojava o bombi, koja se vremenski poklopila sa početkom ročišta, otvorila je prostor za sumnju da su ti događaji povezani.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. i 11. septembar kada će sudsko veće saslušati okrivljene, a zatim i svedoke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dojava o bombi u sudu, suđenje Davidoviću u septembru

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2012

Nastavak suđenja Goranu Davidoviću i šestorici pripadnika "Nacionalnog stroja" zakazan je za 10. i 11. septembar.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.