Suđenje Belivukovom klanu: Zatraženo izuzeće tužilaca, sudije i predsednika suda

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 19:03

Suđenje Belivukovom klanu: Zatraženo izuzeće tužilaca, sudije i predsednika suda

Danas je nastavljeno suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je završio svoje izlaganje u nastavku suđenja ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Nakon što je Spasojević udaljen iz sudnice, advokat Stefan Jokić je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, sudije i predsednika suda. Belivuk je pre ispitivanja rekao da optužene prave "budalama", jer im govore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se okrivljeni-saradnici nalaze u pritvoru, što kako tvrdi, nije istina.

Dodao je da je Spasojević izneo tešku optužbu na račun pravosuđa i policije svojim tvrdnjama da je Marko Miljković za ubistvo Vlastimira Miloševića platio 100.000 evra, zbog čega je od njega tražio da precizira kome je platio, ali je Spasojević odgovorio da ne zna.

Ispitujući Spasojevića o tome ko je odveo policiju na obalu Dunava gde su pripadnici grupe u reku bacali ostatke tela, Belivuk je kazao "Nemoj da budeš Lalić, nemoj da nas svađaš".

Spasojević je odgovarajući na pitanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, rekao da mu je Belivuk naredio da se reši džaka u kojem su bili ostaci Mihajlovićevog spaljenog tela, i dodao da je taj džak bacio u kontejner u mestu u kom je "i bog rekao zbogom".

Okrivljeni-saradnik je ponovio da mu je Belivuk diktirao šta treba da kupi za Mihajlovićevu otmicu i ubistvo pred svojom ženom, na šta je Belivuk rekao: "Sad mi i ženu uvlačiš u priču".

Pričajući o fotografiji koju je video, a na kojoj se nalazio Ljubomir Lainović, navodno mrtav, Spasojević je rekao da mu je kasnije Milinko Brašnjović ispričao da je Lainovića ubio Zema, za kog inače mediji navode da je Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, navodnog vođe Kavačkog klana.

Spasojević je precizirao da mu je Brašnjović ispričao da je Zema poveo Lainovića da vežba pucanje i tada ga je ubio.

Belivuk je pitao Spasojevića šta je Aleksandar Purković radio za njih, na šta je Spasojević rekao da je verovatno odavao informacije iz MUP-a, ali da ne zna tačno i dodao da Purkovića Belivuk nije voleo. Belivuk je tada završio ispitivanje, nakon čega je njegov advokat Nikola Jerković počeo da postavlja Spasojeviću pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.