Sud oslobodio Šutanovca optužbe da nije prijavio imovinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud oslobodio Šutanovca optužbe da nije prijavio imovinu

Prvi osnovni sud u Beogradu je predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca oslobodio optužbe za neprijavljivanja imovine i procenio da on nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije, saopštila je danas DS.

"Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona, posle duge borbe za istinu, zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila. Dokazi izvedeni u postupku od samog početka apsolutno su utvrdili da nije postojao nijedan element krivice za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << krivično delo koje mi se stavljalo na teret. Bio sam svestan da su dokazi na mojoj strani i da je odluka mogla biti drugačija samo uz teško pravno nasilje", naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi.

Kako je Šutanovac naveo u komentaru, sud nije podlegao nikakvim pritiscima koji su postojali i kojima je cela Srbija mogla da svedoči kroz veliku i kontinuiranu medijsku kampanju.

"Očekujem da će se vest o oslobađajućoj presudi naći na isto onoliko naslovnih strana na koliko se našla vest da sam kriv, jer to je slobodno i objektivno novinarstvo", izjavio je Šutanovac i zahvalio svim medijima koji su neutralno izveštavali o celom postupku.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je u avgustu 2012. godine Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer, kako je smatrala, on nije prijavio imovinu.

Agencija je tada tvrdila da Šutanovac nije prijavio imovinu koju su stekli on i njegova supruga na Vračaru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šutanovac oslobođen optužbe da nije prijavio imovinu

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2016

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca optužbe za neprijavljivanja imovine i procenio da on nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije, saopštio je DS..."Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona, posle duge borbe...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.