Sud odbio Trampovu žalbu; Broj osporenih listića daleko manji od dovoljnih za pobedu

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 22:17

Sud odbio Trampovu žalbu; "Broj osporenih listića daleko manji od dovoljnih za pobedu"

Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj Trampovog štaba da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji.

Sud je presudio da "tvrdnje nemaju utemeljenje".

Veće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Ðulijani, za izmenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi CNN.

"Tvrdnje štaba nemaju nikakvo utemljenje. Broj glasačkih listića koje oni konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osporavaju daleko je manji od 81.000 glasova razlike u pobedi ", napisale su sudije.

Predsednik i neki od njegovih saveznika dovodili su u pitanje legitimitet izbora navodeći, bez dokaza, da je bilo krađe i nastojeći da iskoriste pravnu borbu za poništavanje rezultata u ključnim državama.

Predsednikov štab žalio se na presudu prošlog vikenda kada je sudija Metju Bran odbacio njihovu tužbu presudivši da ne može biti izmenjena i dopunjena i uporedivši je sa "Frankenštajnovim čudovištem".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federalni sud odbacio Trampovu žalbu za Pensilvaniju

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2020

VAŠINGTON - Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj štaba američkog predsjednika Donalda Trampa da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, presudivši da "tvrdnje nemaju utemeljenje".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.