Subvencije Grada Niša za preduzetnike u 2018.

Izvor: Megafon.co, 15.Avg.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije Grada Niša za preduzetnike u 2018.

Grad Niš će učestvovati u subvencionisanju kamata na kredite mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Korisnici kredita mogu da budu preduzeća i preduzetnici, koji nisu u finansijskim teškoćama i koji se nalaze na teritoriji Niša.
Ovo je jedna od mera Programa lokalnog ekonomskog razvoja Niša za 2018. godinu, koja je usmerena na subvencionisanje i pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.
Gradski većnik Mihajlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Zdravković – Foto – Grad Niš

Kredite će moći da koriste za nabavku obrtnih sredstava, mašina i opreme, osavremenjavanje pocesa proizvodnje, nova zapošljavanja itd. Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000 dinara, a maksimalni iznos je 2.000.000 dinara.
Kako kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković, za celokupnu pomoć preduzećima iz budžeta Grada predviđeno je oko 40.000.000 dinara, što je duplo više nego prošle godine. Od te cifre, više od 9.000.000 dinara je za subvencionisanje kamata.
„Cilj je da se dvostruko uvećanim sredstvima najmanje udvostruči i broj privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša kojima će pomoć, u nekom vidu, biti dodeljena“, kaže Zdravković.
Grad će takođe dodeljivati i podsticajna sredstva za mere internacionalizacije i unapređenje konkurentnosti. Prioritet u realizaciji ovih mera imaće preduzeća iz IT oblasti, elektronike, mašinstva, logistike, prehrambeno-prerađivačke i tekstilne industrije.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Niš: Subvencionisanje i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Avg.2018

Grad Niš, na osnovu Programa lokalnog ekonomskog razvoja, za čije sprovođenje je zadužena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, objavila je mere usmerene na subvencionisanje i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima registrovanim na teritoriji Grada Niša...Za ove...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.