Studenti protestuju u centru grada, uzvikuju Lopovi, lopovi i Dole školarine

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti protestuju u centru grada, uzvikuju "Lopovi, lopovi" i "Dole školarine"

Oko dve stotine studenata Filološkog fakulteta, Fakulteta muzičke umetnosti i Fakulteta političkih nauka okupilo se na Studentskom trgu u 12 sati, odakle je krenulo u protestnu šetnju do zgrade Ministarstva prosvete i nauke. Njima se pridružilo još par desetina kolega sa drugih fakulteta. Studenti se uz glasne povike kretali ulicama u centru grada, zbog čega se saobraćaj otežano odvijao.

Studenti su prošli Ulicom Vase Čarapiće, a nakon toga skrenuli u Makedonsku, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi ispred zgrade dnevnog lista "Politika" izrazili nezadovoljstvo pisanjem ovih novina o njima.

Nakon toga, studenti su došli ispred zgrade Skupštine Srbije, uzvikivali "Lopovi, lopovi" i nakratko blokirali sve saobraćajne trake ka centru garda.

Kolona se zaustavila ispred Pravnog fakulteta i pozvala kolege da im se pridruže. Međutim, pridružilo samo par desetina studenata.

Svega dvadesetak studenata Arhitektonskog fakulteta, gde su inače najviše školarine, izašlo je da se pridruži protestu.

Studenti su uzvikivali "Hoćemo budžet", "Izlazite napolje", "Dole školarine", i nosili transparente na kojima je pisalo "Znanje nije roba", "Dobar = loš student, hvala Bolonji"....

Studenti su prošli Golsvordijevom ulicom, pa se preko Slavije, gde su se kratko zadržali, uputili u Nemanjinu. Bolonjci su ispred zgrade Ministarstva prosvete uzvikivali "Lopovi, lopovi", "Dole školarine", "Izađi Žarko".

Prolaznici u centru grada zbunjeno su gledali šta se dešava i fotografisali kolonu studenata. Većina ih je podržala u protestu, a neki od Beograđana su im aplaudirali i sa terasa. Neki od prolaznika prilazili su im, čestitali i dali podršku.

Nezadovoljni bolonjci traže da se cene školarina spuste na iznos tri minimalne državne plate, budžet za sve sa 48 bodova, kao i da se vrate apsolventski rokovi koje bolonjci nemaju.

Policijske patrole obezbeđuju šetnju studenata kroz grad.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti marširaju kroz Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2011

Oko dve stotine studenata Filološkog fakulteta, Fakulteta muzičke umetnosti i Fakulteta političkih nauka okupilo se na Studentskom trgu u 12 sati, odakle je krenulo u protestnu šetnju do zgrade Ministarstva prosvete i nauke. Studenti se uz glasne povike kreću ulicama u centru grada, zbog čega se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Studenti predali zahteve Ministarstvu prosvete

Izvor: Blic, 06.Okt.2011

Oko dve stotine studenata Filološkog fakulteta, Fakulteta muzičke umetnosti i Fakulteta političkih nauka učestvovalo je danas u protestnoj šetnji glavnim beogradskim ulicama. Njima se pridružilo još par desetina studenata drugih fakulteta, a svoje zahteve (među kojima je i spuštanje cene školarine)...

Nastavak na Blic...

Studenti se razišli, saobraćaj u Nemanjinoj normalizovan

Izvor: Blic, 06.Okt.2011

Oko dve stotine studenata Filološkog fakulteta, Fakulteta muzičke umetnosti i Fakulteta političkih nauka učestvovalo je danas u protestnoj šetnji glavnim beogradskim ulicama. Njima se pridružilo još par desetina studenata drugih fakulteta, a svoje zahteve (među kojima je i spuštanje cene školarine)...

Nastavak na Blic...

Protest studenata u Beogradu!

Izvor: Studiram.com, 07.Okt.2011, 10:59

Oko dve stotine studenata Filološkog fakulteta, Fakulteta muzičke umetnosti i Fakulteta političkih nauka učestvovalo je danas u protestnoj šetnji glavnim beogradskim ulicama. ..Njima se pridružilo još par desetina studenata drugih fakulteta, a svoje zahteve (među kojima je i spuštanje cene školarine)...

Nastavak na Studiram.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.