Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022, 16:33

Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu

Od 7. februara zvanicni pasoši Belgije biće iliustrovani crtežima najpoznatijih belgijskih strip junaka počev od Strumpfova, preko Taličnog Toma do Tin Tina i Marsupilamija.

Novi belgijski pasoši postaće tako jedni od najunikatnijih u svetu, a to će biti i prilika za dalju promociju stripa kao nacionalne umetnosti na koju su Belgijanci veoma ponosni.

"Belgijski pasoš je jedan od najboljih na svetu, on je za nas izvor ponosa, ali i predmet želje falsifikatora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zbog toga stalno radimo i na poboljšanju njegove bezbednosti", izjavila je šefica diplomatije Belgije, Sofi Vilmes.

Novi pasoši će uključivati 48 različitih sigurnosnih tehnika i trebalo bi da bude duplo bezbedniji od trenutnih kada je reč o zlopupotrebi.

Belgijski pasoš je u ovom trenutku sedmi najcenjeniji po mogućostima za slobodu kretanja koju pruža nosiocu na globalnioj skali od 199 nacionalnih pasoša.

Stari belgijski pasoši će važiti do isteka roka, a novi će biti dostupni u lokalnim opštinama po ceni od 65 evra za odrasle i 35 evra za decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Genijalan dizajn: U novom belgijskom pasošu ŠTRUMPFOVI I TALIČNI TOM (VIDEO)

Izvor: Blic, 28.Jan.2022

Od 7. februara zvanicni pasoši Belgije biće iliustrovani crtežima najpoznatijih belgijskih strip junaka počev od Štrumpfova, preko Taličnog Toma do Tin Tina i Marsupilamija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.