Stručnjak upozorio: Spremite sa na 30.000 novozaraženih, dnevno

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 10:08

Stručnjak upozorio: Spremite sa na 30.000 novozaraženih, dnevno

Beč -- U Austriji je u sredu zabeleženo gotovo 11.000 novozaraženih koronavirusom. Austrijski stručnjak upozorava da bi ta zemlja trebalo da se spremi i za 30.000.

Ono što je u Austriji vidljivo poslednjih dana i nedelja je stalni rast broja novozaraženih, sa već dominirajućim podvarijantama koronavirusa BA.4 i BA.5. U Beču te varijante čine čak 70 odsto ukupnih zaraza.

Austrijski ministar zdravlja Johanes Rauh je novinarima rekao da je to “očekivano”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te da rast broja novozaraženih dnevno ide "u smjeru 10.000 i 15.000".

S druge strane, austrijska Vlada još uvek ništa ne preduzima, piše hrvatski portal Poslovni dnevnik, a kako je ministar naglasio "računa se na samoodgovornost". austrijskih građana.

Poznati austrijski stručnjak Peter Klimek je izjavio za domaći TV PULS 24 da bi Austrija uskoro mogla da računa i s najmanje 30.000 novozaraženih dnevno, i to već u julu i avgustu, dakle na vrhuncu ovoga leta.

Takođe je napomenuo da će se uskoro morati i da se preispitaju pravila o karantinu, jer nema naznaka da će se brojke smanjivati.

On je upozorio i na to da se "samo s maskom sve to neće moći savladati", jer su procene pokazale da su sada dominirajuće virusne podvarijante još znatno zaraznije od onoga što su pokazale procene u maju.

Trenutno u Austriji od koronavirusa aktivno boluju 71.802 osobe, od čega ih je 653 u bolnicama, uključujući 50 u intenzivnoj nezi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.