Stripovi po tekstovima rock hitova

Izvor: Crtaci.info, 19.Maj.2011, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stripovi po tekstovima rock hitova

Reklamni plakati za argentinski "Hard Rock Cafe" osmišljeni su u vidu stripova na tekstove popularnih rok pesmama. Pod nazivom "Svaka pesma priča priču", angažovani su crtači Damian Garfalo, Hugo Orita i Ignjacio Valićenti, koji su stripski prikazali tekstove poznatih rok numera, nešto poput nezavisnih stripova Krisa Vera "Džimi Korigan: Najpametniji klinac na svetu" i "Svet duhova" Danijela Klovsa.



Napravljeni su stripovi na osnovu tri pesme: Po pesmi grupe Bitls "Let it be", iskorišćena je priča o istoriji ovog benda i "Bitlmaniji".
Za pesmu Bob Marlija "Redemption song" tema je bila ropstvo u Americi, a za Kleptonovu "Teras in heaven", poslužili su događaji koji su ovog muzičara inspirisali da pesmu napiše, tragična smrt njegovog sina i alkoholizam.





Najviše zbog poslednje pesme, vest o ovoj marketniškoj kampanji, jer su u pitanju strip-posteri koji promovišu "Hard Rock Cafe", izazvala je u javnosti mnoge kritike.
Da li je moralno koristiti nečiju ličnu tagediju ili mračnu istoriju ropstva za nešto što je ipak samo lanac kafe-restorana?
- Mi smatramo da je to priča o iskupljenju'', izjavio je Silvio Kaeli, kopirajter agencije koja je osmislila plakate.
- Pokušali smo u to da stavimo i tužne trenutke, ali način na koji je on uspeo to da preboli i prestane sa alkoholom, znate, to je smisao tih plakata. Istina je lepota.

Izvor: Trojka.rs

Nastavak na Crtaci.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Crtaci.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Crtaci.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.