Štrbac obilazio prognane po Evropi, Australiji i SAD: Većina bi se vratila u svoj zavičaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrbac obilazio prognane po Evropi, Australiji i SAD: "Većina bi se vratila u svoj zavičaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme" (VIDEO)

 Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac ističe da je i 24 godine od opercije "Oluja" najgora mržnja mladih Hrvata prema Srbima. 

- Velika je indoktrinacija društva. Trebalo bi država Hrvatska kroz obrazovanje, vaspitanje i medije da menja stvari' - rekao je Štrbac.

Štrbac kaže i da će se ispuniti cilj koji je zacrtao nekadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman koji je rekao da će se srpsko pitanje rešiti kada njihov udeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ukupnom broju stanovnika bude manji od tri odsto.

- U Hrvatsku su se vratili samo stari zbog penzija, sa kojim i dalje imamo velikih problema - navodi Štrbac.

- Kad vam oduzmu stan, kuću, a ne obnove, gde da se vratite. I kad se nešto uradi, to je na kašičicu, a mora se i živeti od nečega - napominje Štrbac.

Kako navodi Štrbac, obišao je izbegle Srbe po Evropi, Australiji, SAD.

- Većina bi se vratila u svoj zavičaj, ali za povratak Hrvatska pravi probleme. Hrvati su vrlo mudro, još početkom 90-tih smislili način bez oružja prisile Srbe da odu. Od Krajine pa do Prištine to je bila najduža izbeglička kolona od Drugog svetskog rata - ističe Štrbac.

Na pitanje da li su zaboravljeni izbegli u "Oluji", Štrbac podseća da se do pre četiri godine obeležavala samo u crkvama, a od tada se održavaju i državne manifestacije.

- Dosta se rešilo u poslednje vreme, iz Komesarijata za izbeglice kažu da još 17.000 ljudi čeka na stambeno zbrinjavanje - navodi Štrbac.

Ukazuje da zadatak "Veritasa" još nije završen.

- Ja sam još u ratu, popisujem žrtve, nisu sve ni popisane. Desio se raspad sistema kao u Republici Srpskoj Krajini koja se preko noći raspala. Ovo nije običan posao, on je misionarski, u nedostatku državne administracije neko mora da popisuje. Suočavamo se sa manipulacijama države Hrvatske, čak i kada imamo imena žrtava - napominje Štrbac.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.